Aardappelpuree en pommes duchesses

Ingrediƫnten voor 4 personen

600 gram aardappels, gekookt
50 gram vloeibaar bak- en braadproduct of roomboter
(roomboter is uiteraard het lekkerst)
scheutje melk
zout, peper
optioneel: verse kruiden, fijngehakt, zoals peterselie en/of bieslook
Extra nodig: mixer of pureestamper

Voor pommes duchesses:
1 eidooier
extra nodig: spuitzak, bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

Kook de aardappels gaar zoals je gewend bent (ik voeg hier al zout toe). Giet af en voeg het bak- en braadproduct of de boter toe. Voeg een scheutje melk toe en gebruik de mixer of de pureestamper om de aardappels te mengen tot puree. Voeg naar wens nog wat extra melk toe tot de puree de gewenste dikte bereikt heeft. Breng op smaak met evt. extra zout, peper en de verse kruiden.

Wil je er een feestje van maken? Roer er dan een eidooier doorheen en doe de puree in een spuitzak. Spuit hiermee op een bakplaat met bakpapier mooie torentjes van circa 4 cm doorsnede. Bak de pommes duchesses circa 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Eet smakelijk!