Bladerdeegpakketje met vegetarisch gehakt en champignons

Ingrediënten voor 4 personen

1 el olie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
200 gram vegetarisch kruimgehakt
250 gram kastanjechampignons
minimaal 1 el kerrie
peper, zout
8 plakjes bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
Extra nodig: bakplaat (bakpapier), oven

Bereidingswijze

Verhit olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak kort mee. Voeg de champignons toe en bak tot het vocht uit de champignons is verdampt. Breng royaal op smaak met kerrie en voeg peper en zout toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vul elk plakje bladerdeeg met een deel van het mengsel, vouw elk plakje dubbel (je kunt rechthoekjes maken of driehoekjes, zoals bij een appelflap. Of je maakt een hartige banketletter, voor de letter op de foto gebruikte ik 3 plakjes deeg. Leg de pakketjes op een bakplaat (tip: gebruik bakpapier).

Bestrijk de pakketjes goed met het losgeklopte ei en bak ze in een warme oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

(Deze vulling gebruik ik ook voor de gevulde courgettes, handig als je één keer wilt koken en twee keer lekker wilt eten).

Eet smakelijk!

Uiteraard kun je dit ook maken met rundergehakt, het gerecht is dan niet meer vegetarisch.