Chili sin carne bowl

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de chili:
1 el olie
2 bakjes vegetarisch kruimgehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 groot blik tomatenpuree
1 blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
1 blikje maïs, uitgelekt
2 el Mexicaanse kruiden (Euroma)
zout naar smaak

Voor de guacamole:
2 avocado’s in blokjes
3 lenteuitjes in ringetjes
1 el limoensap
zout en peper

Erbij: gekookte (zilvervlies) rijst
tortillachips
geraspte (cheddar)kaas

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok en bak hierin het kruimgehakt, de knoflook en de ui. Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg nu de kidneybonen, maïs en kruiden toe en warm goed door. Proef of er nog zout door moet.

Maak intussen de guacamole door de avocado, lente-ui en limoensap te mengen en maak op smaak met zout en peper.

Serveer de chili sin carne met rijst, tortillachips en guacamole en bestrooi met geraspte kaas. Ook lekker met een lepel zure room.

Eet smakelijk!