Eiersalade

Ingrediënten voor 4 personen

4 eieren
1 el mayonaise
1 el kerrie
1 el bieslook, fijngeknipt
zout, peper

Bereidingswijze

Dit recept is geïnspireerd op de bruine stokbroodjes eiersalade die ik rond 2000 regelmatig haalde bij Croissanterie Rico in de Steenstraat in Arnhem waar ik praktisch naast woonde. Knapperige bruine stokbroodjes, zachte eitjes, royaal kerrie en bieslook… heerlijk!
Zet de eitjes in koud water op en breng het water aan de kook. Als het water kookt stel je de wekker in op 5 minuten. Giet dan de eieren af en spoel af onder royaal koud stromend water.
Pel de eieren en snijd in stukjes (ik doe dat met een eiersnijder, ik leg het ei daar 2x onder, de 2e keer draai je het ei een kwartslag). Meng met de mayo, kerrie, bieslook, zout en peper. Extra mayo kan nooit kwaad, wil je een wat slankere versie kun je ook 1 el yoghurt toevoegen om het geheel nog romiger (en frisser) te maken.

Lekker op een warm afgebakken stokbroodje, een gewone boterham, toastjes, vast ook wel in een wrap… kortom: gewoon maken en lekker van genieten.

Mijn kinderen worden er altijd heel blij van!