Gevulde courgette

Ingrediënten voor 2-4 personen

1 el olie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
200 gram vegetarisch kruimgehakt
250 gram kastagnechampignons
minimaal 1 el kerrie
peper, zout
2 courgettes
150 gram geraspte kaas
Extra nodig: ovenschaal, oven

Zonder bijgerecht goed voor 2 personen.
Serveer er gekookte rijst (en eventueel warme kerriesaus) bij
voor een maaltijd voor 4 personen.

Bereidingswijze

Verhit olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak kort mee. Voeg de champignons toe en bak tot het vocht uit de champignons is verdampt. Breng royaal op smaak met kerrie en voeg peper en zout toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de courgettes in de lengte en hol deze uit. Ik gebruik hiervoor een theelepeltje en schraap er zo een gootje in. Leg de courgettehelften in een grote ovenschaal. Vul de courgettes royaal met het gehaktmengsel. Bestrooi met kaas. Giet er een klein beetje water bij (ik gebruik kokend water uit de waterkoker).

Zet de schaal 30 minuten in de oven. Je kunt alleen gevulde courgette eten, dan reken je twee helften per persoon. Dit gerecht is echter ook heel lekker met gekookte rijst en warme kerriesaus, reken dan één helft per persoon.

Eet smakelijk!

En vanzelfsprekend kun je ook gewoon gehakt gebruiken, dan is het gerecht alleen niet meer vegetarisch. (En persoonlijk vind ik de vegetarische versie het lekkerst)

(Deze vulling gebruik ik ook voor bladerdeegpakketjes met vegetarisch gehakt. Ideaal als je één keer wilt koken en twee keer lekker wilt eten)