Lasagne met spinazie en ricotta

Ingrediƫnten voor 4 personen

1 blik tomatenstukjes
500 ml tomato frito
1 bakje ricotta
600 gram diepvriesspinazie, ontdooid
zout
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
250 gram verse lasagnebladen
200 gram geraspte kaas
Extra nodig: ovenschaal

Bereidingswijze

Dit is een eenvoudig recept.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de tomatenblokjes met de ui en de knoflook. Breng de spinazie op smaak met zout.

Vul een ovenschotel met dunne laagjes, bijvoorbeeld in deze volgorde: tomatenblokjesmengsel – lasagnebladen – spinazie – lasagnebladen – ricotta – lasagnebladen – tomato frito – lasagnebladen en herhaal dat twee keer. Als het goed is heb je voldoende spinazie voor een derde laagje, eindig daarmee. Bestrooi met de kaas.

Bak 30 minuten in een hete oven en serveer.

Variatietips: roer wat geruld gehakt door de tomato ftito of voeg plakjes gerookte zalm toe aan de tomato frito laagjes. Hiermee is het gerecht uiteraard niet meer vegetarisch.

Eet smakelijk!