Nasi

Ingrediënten voor 4 personen

2 el olie
2 nasi/bami groentenpakketten
1 pakje mix voor nasi (b.v. die van Kania)
kopje water
2 el ketjap
400 gram basmati/zilvervliesrijst, gekookt

Erbij: (cassave) kroepoek, gebakken ei, augurk/atjar
en snelle kipsaté

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok en bak hierin de nasi/bami groenten al omscheppend kort aan. Ik knip (jawel, knip) de Spaanse peper er altijd boven in ringetjes, inclusief de zaadjes. Houd je niet van pittig, verwijder dan de zaadjes en/of laat de peper weg. Voeg de mix voor nasi, een kopje water (100-150 ml) en de ketjap toe en bak al omscheppend nog een minuutje of twee. Schep de rijst erdoor en warm goed door.
De nasi zelf is vegetarisch.
In de tussentijd maak ik ook altijd de saté (die kan in theorie ook prima vegetarisch met kipstuckjes in plaats van ‘echte’ kip) en bak ik eitjes. De kinderen dekken de tafel. We serveren de nasi altijd met kroepoek, ei, augurk/atjar en natuurlijk saté met satésaus.
Eet smakelijk!