Orzo met prei en paddenstoelen

Ingrediënten voor 2 personen

1 el vloeibaar bak- en braadproduct
125-150 gram orzo
0,5 liter groentenbouillon
1 el olie
1 prei, in ringen
1 bakje paddenstoelen voor pasta (250 gram)
1 teentje knoflook, gehakt
1 dl room
evt. zout en peper
tijm, oregano

Bereidingswijze

Je kunt dit gerecht ook in één pan bereiden (zoals risotto), maar na een eerdere poging heb ik toch gekozen voor het voorkoken van de orzo, ik wilde zeker zijn dat de orzo lekker zacht werd.

Verhit een eetlepel vloeibaar bak- en braadproduct in een kookpan, roer de orzo erdoor en giet er minimaal 0,5 liter bouillon bij. Breng aan de kook en laat op zacht vuur in 7 tot 10 minuten gaar koken, roer regelmatig.

Verhit intussen in een hapjespan of wok de olie en bak hierin de prei kort aan. Voeg de paddenstoelen en knoflook toe en schep op hoog vuur goed om.

Giet de orzo zo nodig af en roer dit door de prei en paddenstoelen. Giet er een scheutje room door. Voeg tijm en oregano naar smaak toe en proef even of er nog zout en peper bij moet. Als de orzo nog wat vochtig is kun je nog een minuutje of vijf doorwarmen tot het vocht verder is verdampt/opgenomen.

Serveer met wat sla en (yoghurt)dressing. Eet smakelijk!