Shakshuka

Ingrediƫnten voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
1 el olie
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
1 tl cayennepeper, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, 1 tl chilipoeder
zout
8 eieren
100 gram gerapste 20+ kaas
1 el grofgehakte peterselie

Bereidingswijze

Dit gerecht vind ik zo lekker, dat ik het regelmatig maak en tegenwoordig ook zonder originele recept van Chicks love food te bekijken. Ik heb het recept iets aangepast, ik gebruik meer eieren en ook nog een handvol kaas.
Het is super simpel te maken. Fruit de ui en de knoflook in 1 el olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak zachtjes mee (dan wordt de puree minder zuur). Voeg vervolgens de tomatenblokjes, kruiden en een snuf zout toe en laat even zachtjes pruttelen. Maak holletjes in de saus en breek in de holletjes de eieren. Laat op redelijk laag vuur rustig de eieren garen in de saus, dit duurt zo’n 20 minuten. Na 10 minuten bestrooi ik met kaas en op het eind met peterselie. In de tussentijd bak ik verse broodjes af, bij voorkeur volkoren varianten.

Serveer de shakshuka met het warme brood. De borden zijn hier na afloop altijd zo schoon, ze kunnen bijna zo de kast weer in. Eet smakelijk!