Asperges met zalm

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg asperges, geschild
zout

2 el vloeibaar bak- en braad product
4 verse zalmfilets met huid
2 el zalmkruiden (Euroma)
zout

50 gram roomboter (of 3 el vloeibaar bak- en braadproduct)

700 gram voorgekookte krieltjes

1 pakje Knorr saus voor asperges

Bereidingswijze

Dit is toch echt wel één van mijn favoriete gerechten. Helaas echt seizoensgebonden, maar dat maakt het misschien juist wel zo lekker.

Begin met het koken van de asperges. Ik breng ze aan de kook in water met wat zout. Houd ongeveer 15 minuutjes zachtjes koken aan, ik eet ze namelijk graag echt gaar en zacht.

Verhit 2 el bak- en braadproduct in een koekenpan. Bestrooi de zalm met de kruiden en wat zout en bak de zalmfilets met beleid bijna gaar (iets roze in het midden is echt het lekkerst).

Bak in de tussentijd in de roomboter (of als je wat slanker wilt: vloeibaar bak- en braadproduct) de voorgekookte krieltjes bruin en gaar. (Nog lekkerder: verse krieltjes in schil, maar niet op deze foto).

Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op het pakje.

Serveer de asperges met de zalm, krieltjes en saus.

Eet smakelijk!