Garnalen met hoisinsaus en roerbakgroenten

Ingrediƫnten voor 4 personen

250 gram chow mein noodles
zout
(wok)olie
600 gram Oosterse roerbakgroenten
1 rode paprika, in reepjes
1 spaanse peper, gesnipperd
6 lente-uitjes, in stukken van 1 cm, maar let op:
snijdt het bovenste deel in ringetjes en houd apart
400-500 gram grote garnalen, gepeld
1 flesje hoisin woksaus (bv Conimex)
1 el citroensap
4 el cashewnoten, gehakt

Bereidingswijze

Allereerst: de inspiratie voor dit gerecht komt van Hussemusse. Dus dank voor deze inspiratie in de swiepswoepswap georganiseerd door Mandy (and more) en zoals je op de foodblog van Hussemusse ziet: ook lekker met rijst en/of een ander soort (hoisin)saus.

Maar goed, hier komt mijn versie.

Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking (dit kan ook prima tijdens het wokken, als je een beetje handig bent en kunt multitasken) en giet af als het einde van de kooktijd is bereikt.

Verhit intussen 1 el olie in een wok en roerbak hierin de roerbakmix, paprika, lente-ui (grotere stukken) en Spaanse peper.
Verhit tegelijkertijd 1 el olie in een koekenpan en roerbak hierin de garnalen tot ze mooi roze kleuren. Besprenkel met het citroensap.

De woksaus verdeel je vervolgens over de wok en de koekenpan: 2/3 deel gaat bij de groenten, 1/3 deel bij de garnalen. Schep in beide pannen even goed om. Je kunt nu al bijna aan tafel, maar nog leuker is even de bordjes mooi op te maken.

Verdeel hiervoor de noodles over vier borden. Schep de groente erop/naast. Leg de garnalen er netjes op (zie foto voor een voorbeeld). Bestrooi met de gehakte cashewnoten en het groen van de lente-ui.

Eet smakelijk!