Gepaneerde kabeljauwfilets

Ingrediƫnten voor 4 personen

400 gram (diepvries) kabeljauwfilet (ontdooid)
1 ei
viskruiden
circa 6-8 el paneermeel / panko
2 el bakboter
erbij: frietjes/aardappelpuree
en broccoli (of worteltjes) gekookt

Bereidingswijze

Klop het eitje los. Bestrooi de kabeljauwfilets met viskruiden. Wil je liever vissticks? Snijd de kabeljauw dan in reepjes. Haal de vis steeds eerst door het ei (boven- en onderkant) en daarna door de paneermeel/panko. Herhaal eventueel nog een tweede keer voor een dikker laagje paneermeel. Verhit de bakboter in een koekenpan en bak de vis(sticks) rondom op middelhoog vuur bruin en gaar. Dit duurt circa 10-12 minuten. Serveer met frietjes of aardappelpuree en met gekookte groenten zoals broccoli. Ook erg leuk om met (kleine) kinderen te maken!

Eet smakelijk!