Kabeljauwhaas in ontbijtspek op een bedje van aardappelpuree en zeekraal

Ingrediënten voor 4 personen

4 stukken kabeljauwhaas a 100-125 gram
12 plakjes ontbijtspek
zout, peper
1 el vloeibaar bak- en braadproduct

600 gram aardappels, geschild
2 el boter
100 ml melk (ongeveer)
zout, peper

1 a 2 bakjes zeekraal (klein handje p.p.)
1 el olie

Erbij: broccoli en/of worteltjes, gekookt

Bereidingswijze

Vis ingewikkeld? Dat hoeft echt niet. Dit simpele visgerecht staat zó op tafel (de aardappelpuree duurt het langst) en ziet er meteen echt tof uit.

Zet alvast de aardappels op en breng aan de kook, dit heeft al snel 20 minuten nodig. Bereid ook alvast de groente voor en zie die klaar in een pan met een klein laagje water, zodat je die kunt aanzetten zodra de aardappels zo’n 5 minuten koken (aan de kook brengen en beetgaar koken van die groente duurt ongeveer even lang als de aardappels nodig hebben om gaar te worden).
Omwikkel elke kabeljauwhaas met 3 plakjes ontbijtspek, zorg dat ze iets overlappen. Verhit vloeibaar bak- en braadproduct in een koekenpan en bak hierin de vis ongeveer 10-12 minuten rondom bruin. Keer niet te vaak om, ik streef zelf naar maximaal 2x. Ik begin hiermee als de aardappels zo’n 10 minuten koken, ik zet de vis zodra ik de aardappels af kan gieten heel laag, zodat ik dan de puree kan maken en de vis niet meer verder kleurt (en nauwelijks verder gaart, maar wel warm blijft). Roerbak intussen ook even snel de zeekraal in een andere koekenpan/wok, 4-5 minuten roerbakken in wat olie is voldoende, zet daarna de warmtebron uit. Geen zout toevoegen!
Pureer de aardappels met de melk en de boter en breng op smaak met zout en peper.

Schep op elk bord wat aardappelpuree en verdeel de zeekraal erover. Leg de vis erop. Verdeel de groente eromheen. Eet smakelijk!