Pad thai pakketje met garnalen

Ingrediƫnten voor 4 personen

8 eieren
1 dl melk
zout, peper
vloeibaar bak- en braadproduct
2 el olie
3 cm verse gember
2 spaanse pepers, gehakt
3 tenen knoflook, gehakt
2 zakken roerbakmix (Thaise en oosterse)
1 pakje eiermie (voor 4 personen)
3 el vissaus
100 ml water
3 el limoensap
1/2 groentebouillonblokje
verse koriander
1 el olie
300 gram garnalen
verse koriander
4 el pinda’s

Bereidingswijze

Klop de eieren met de melk en wat zout en peper los en bak hiervan vier omeletjes. Leg de omeletjes alvast op vier borden.
Breng een pan water aan de kook met wat zout.
Verhit intussen de olie in een wok en fruit hierin de gember, rode peper en knoflook. Voeg de roerbakmix toe en bak kort mee.
Kook in de tussentijd de noedels gaar en giet af. En bak in een koekenpan de garnalen op hoog vuur gaar. (Ik doe dit tegelijk met het roerbakken van de groente in de wok, kwestie van snel multitasken).
Voeg de vissaus, het water en het limoensap toe aan het groentemengsel en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer goed door. Schep vervolgens de eiermie erdoor en meng alles goed door elkaar.
Schep een flinke schep van het miemengsel op de omeletjes en vouw dicht. Ik heb de pakketjes snel omgeklapt (naad naar beneden).
Verdeel de garnalen over de pakketjes, bestrooi met de pinda’s en verdeel er wat koriander over. Serveer direct.
(En zet de pan met het overgebleven miemengsel op tafel, zodat mensen kunnen bijscheppen naar behoefte :-)).

Eet smakelijk!