Pasta pesto met groente groenten en zalm

Ingrediƫnten voor 4 personen

350-400 gram penne
3 el olie
zout, peper
Italiaanse kruiden
4 zalmfilets
1 ui, gesnipperd
1 courgette, in blokjes
300 gram diepvriesdoperwtjes
1 bakje verse pesto
1 dl room
Optioneel erbij: salade caprese

Bereidingswijze

Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin de zalmfilets. Bestrooi met zout, peper en Italiaanse kruiden. Bak op middelhoog vuur bruin en bijna gaar (iets roze van binnen is het lekkerst).
Verhit intussen in een wok/hapjespan nog 1 el olie en fruit hierin de ui. Voeg de courgette toe en bak omscheppend kort mee. Voeg de doperwtjes, pesto en room toe en verwarm goed. Laat enkele minuten op laag vuur goed doorwarmen tot de doperwtjes (beet)gaar zijn (je kunt ook de doperwtjes kort voorkoken als je dat liever doet).
Serveer de pasta met de zalm en pestosaus en geef er eventueel salade caprese bij.

Eet smakelijk!