Rijst met koolvisragout

Ingrediënten voor 4 personen

250 gram rijst
750 gram prei, in ringen
2 el vloeibaar bak- en braadproduct
600 gram koolvisfilet
optie: witte wijn
citroensap
250 ml crème fraîche
2 el mosterd
25 gram vloeibaar bak- en braadproduct
25 gram bloem
Optioneel: extra nodig: ovenschaal

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar. Verhit 1 el bak- en braadproduct en voeg een beetje water en de prei toe. Stoof de prei in 8 minuten, giet af en vang het kookvocht op. Verhit 1 el bak- en braadproduct en stoof de vis in water (of witte wijn!) met een scheutje citroensap 5 minuten, giet af en vang ook dit kookvocht op. Maak een roux van het bak- en braadproduct en de bloem, goed roeren. Meet 500 ml kookvocht af (voeg eventueel extra water toe) en voeg dit in kleine beetjes toe. Roer de crème fraîche en mosterd erdoor.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schep de rijst in een ovenschaal. Leg de vis erop. Roer de prei door de saus en schep dit op de rijst en de vis in de schaal.

Zet de schaal afgedekt 15-20 minuten in de oven en serveer.

Eet smakelijk!