Teriyaki zalmfilet op bloemkoolrijst met broccoli, chinese kool en taugé

Ingrediënten voor 4 personen

2 el olie
4 zalmfilets
1 flesje Teriyaki woksaus
1 zak bloemkoolrijst
1 stronk broccoli, in roosjes
1/2 Chinese kool, in dunne reepjes
200 gram taugé
evt. zout/peper

Bereidingswijze

Dit is echt een supersnel recept. Bestrijk de zalmfilet aan beide zijden met de teriyakisaus (ongeveer 1 el per zalm). Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur zachtjes (bijna) gaar.

Kook intussen de broccoli beetgaar en giet af.

Verhit intussen in een wok nog 1 el olie. Bak hierin de bloemkoolrijst kort aan. Voeg de Chinese kool toe en bak mee. Voeg na ongeveer 5 minuten een flinke scheut woksaus toe en bak nog even mee. Roer de broccoli er voorzichtig doorheen.

Serveer de zalmfilets op de bloemkoolrijst met de groenten. Eet smakelijk!