Broodje cheeseburger met sla

Ingrediënten per persoon

1 broodje naar keuze (bruin bolletje, hamburgerbroodje of,
absolute aanrader, zelfgebakken briochebroodje)
1 goede rundvleeshamburger (kun je ook zelf maken van 100 gram rundergehakt, hamburgerkruiden, paneermeel en 1 ei per 4 burgers)
1 plak cheddarkaas
toppings naar keuze:
gebakken ui
augurk
tomaat
paprika
komkommer
sla
curry, mayo, ketchup, wat je maar lekker vindt

serveren met salade (vergeet dus de dressing niet)
en friet met mayo!

Bereidingswijze

Eigenlijk vind ik dit nauwelijks een recept, maar vooruit!
We maken regelmatig zelf hamburgers of cheeseburgers, zeker ook tijdens een (verjaardags)feestje. Op de frytop van onze Boretti passen er wel 12 tegelijk, maar ook ‘gewoon’ in de koekenpan bakken gaat prima.
Het allerlekkerst is met een vers en zelfgebakken briochebroodje. Maar ook een ander lekker broodje naar keuze voldoet.
Het allerlekkers is ook een zelfgemaakte hamburger van gehakt, kruiden, ei en paneermeel. Maar een goede burger van bijvoorbeeld Lidl (neem dan niet die voorgegaarde, maar liever een echte runderhamburger) is prima.
Je bakt de burgers rondom bruin en gaar. Leg een minuut of drie voordat je denkt dat het vlees gaar genoeg zal zijn een plak cheddar op de burger (voor degene die daar blij van wordt).
Ik maak graag een buffet met daarop alle verschillende toppings en sausjes voor het grijpen, zodat iedereen zijn eigen burger en salade kan maken.
Op mijn burger gaat altijd ui, curry en de hamburger met een plak cheddar. De salade eet ik er graag naast, met tomaat, paprika, augurk, komkommer, ijsbergsla en een lekkere yoghurtdressing. En dan het liefst ook met frietjes en mayo ernaast.
Maar natuurlijk kun je ook toppings toevoegen aan je burger, net wat je lekker vindt.
Ideaal voor feestjes, omdat je geen rekening hoeft te houden met wat iedereen lust (de één wil geen tomaat, de ander geen paprika of komkommer). Succes verzekerd!