Burrito’s met bonenvulling en barbequesaus

Ingrediënten voor 4 personen

1 el olie
1 ui, gesnipperd
400 gram rundergehakt
1 rode paprika, in blokjes
1 blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
1 blikje maïs, uitgelekt
1 blik tomatenblokjes
2 el Euroma Mexicaanse kruiden
zout
1 flesje barbecuesaus
8 (volkoren) tortilla’s
150 gram geraspte kaas
Extra nodig: oven, ingevette ovenschaal (rechthoekig)
Of een groot bakblik met daarop bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180).
Verhit de olie in een ruime hapjespan / wok en fruit de ui. Voeg de gehakt toe en bak rul. Voeg de paprika toe en bak kort mee. Voeg de kidneybonen, maïs en tomatenblokjes toe en roer de kruiden erdoor. Warm goed door en breng op smaak met wat zout.

Bestrijk een tortilla met barbecuesaus en schep er een deel van de vulling in (liefst 1/8 deel, zodat je de vulling goed over de tortilla’s verdeelt). Rol de tortilla voorzichtig op en leg in een ovenschaal. Herhaal dit met de andere 7 tortilla’s. Bestrooi met de kaas en zet gedurende 20 a 25 minuten in de warme oven.

Serveer met wat tomaatjes, tomatensalsa en/of guacamole. Eet smakelijk!