Chinese kool met katenspek

Ingrediƫnten voor 4 personen

300 gram katenspek (ontbijtspek mag ook) in reepjes
1 grote chinese kool in reepjes
1 el groentenbouillonpoeder (of blokje, verkruimeld)
1/2 el tijm
350 gram tagliatelle

Bereidingswijze

Dit recept is echt supersimpel, maar ook echt lekker! Breng in een grote pan ruim water aan de kook met wat zout (of een bouillonblokje). Voeg hier zodra het water kookt de pasta aan toe en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (die van de LIDL, korte tagliatelle, duurt 8 minuten).
Verhit intussen op hoog vuur een wok en roerbak hierin het spek 2 minuten. Voeg de kool toe en roerbak terwijl de kool slinkt. Voeg na een minuut of 3/4 het bouillonpoeder en de tijm toe en schep goed om. Meestal is dit ook in een minuut of 8 a 10 klaar.
Giet de pasta af in een vergiet en laat het daar even in. Heb je heel veel vocht in je wok? Giet dan een deel van het vocht af over de pasta. Ik laat altijd wat vocht in de pan (maximaal 1/2 soepopscheplepel naar schatting), dat mengt goed met de pasta. Voeg de pasta toe aan de wok en roer goed door elkaar. Serveer direct.