Courgette-tomaatschotel met gehakt en kaas

Ingrediƫnten voor 4 personen

1 grote courgette, in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
3 tomaten, in blokjes
1 el Olie
400 gram rundergehakt
1 tl chilipoeder
zout, peper
125 gram geraspte kaas
2 dl kookroom
1 groot blik tomatenpuree
2 tl Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook. Bak de courgette kort mee en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt rul en bruin. Voeg de tomaten toe en roer goed door. Breng op smaak met de chilipoeder, zout en peper en schep dit in een ovenschaal.
Schep het mengsel in een ovenschaal. Strooi de kaas erover. Klop de room en tomatenpuree door elkaar en roer de kruiden erdoor, breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over het mengsel in de ovenschaal.
Bak de schotel 30 minuten in het midden van de oven goudbruin.
Lekker met volkoren macaroni en een frisse salade.

En heb je kleine kindjes? Dan kun je deze schotel ook prima maken, pureer dan een schep van de ovenschotel en roer dit door de pasta. Succes verzekerd!

Dit recept komt uit het boekje ‘lekker uit de oven’ van het Nederlands Zuivelbureau, ik maak het meestal uit mijn hoofd en pas dan links en rechts wat aan, een aantal aanpassingen heb ik nu ook verwerkt in het recept hierboven. Een goede basis om mee te experimenteren!