Creoolse rijstpot

Ingrediënten voor 4 personen

3 el olie
350 gram kipfilet, in stukjes
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
150 gram chorizo, in blokjes
300 gram sperziebonen, in stukjes (diepvries kan ook)
3 lente-uitjes, in ringen
100 gram hamblokjes
300 gram langkorrelrijst (bijvoorbeeld basmati)
1 blikje kidneybonen (400 gram)
zout, cayennepeper

Bereidingswijze

Dit is echt zo lekker! Je hebt risotto, paëlla, jambalaya en… deze rijstpot. Dikke aanrader!

Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en chorizo toe en bak 2 minuten mee. Voeg de sperziebonen, lente-ui, ham, rijst en 1/2 liter water toe en breng aan de kook. Laat vervolgens afgedekt met een deksel op laag vuur in 20-25 minuten zachtjes gaar worden. Roer regelmatig en voeg, indien nodig, wat extra water toe.
Voeg de kidneybonen enkele minuten voor het einde van de kooktijd toe en warm goed door. Breng op smaak met zout en cayennepeper.

Eet smakelijk!