Eenvoudige macaroni

Ingrediƫnten voor 4 personen

350 gram (volkoren) macaroni
1 runderbouillonblokje
1 el olie
1 grote ui gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
350 gram mager rundergehakt
1 rode en 1 gele paprika, in blokjes
optioneel: 1 prei in ringen, 250 gram champignons in plakjes
(bij ons vanwege kieskeurige kinderen vaak apart/achterwege)
200 ml tomato frito
2 el Italiaanse kruiden, gedroogd
zout, peper
Erbij: geraspte kaas en/of een salade

Bereidingswijze

Macaroni maken zonder pakjes en zakjes ingewikkeld? Valt reuze mee.

Breng een ruime pan met water en een bouillonblokje aan de kook en kook hierin de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en je smaak (beet)gaar.

Verhit intussen de olie in een grote hapjespan/wok en fruit daarin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul. Wil je ook ui/champignons in je macaroni? Voeg die dan nu toe en bak mee. Voeg de paprika toe en bak nog even kort mee. Voeg de tomato frito, Italiaanse kruiden en naar smaak peper en zout toe en warm goed door.

Meng de macaroni met het gehakt/tomaat/groentemengsel. Serveer met geraspte kaas voor de liefhebber. Geef er indien gewenst een lekker frisse salade bij.

Eet smakelijk!