Gestoofd rundvlees uit india

Ingrediƫnten voor 4 personen

2x 50 ml vloeibaar bak- en braadproduct
3 uien, gesnipperd
750 gram runderlappen (in stukjes)
1 rode peper, gesnipperd
zout, peper
1 el kerrie
1 kop geraspte kokos
2 el kruidenazijn
1/2 liter bouillon

Bereidingswijze

Verhit 50 ml bak- en braadproduct in een braadpan en fruit hierin de uien tot ze lichtbruin kleuren. Haal ze met een spaan uit de pan en houd ze apart. Verhit opnieuw 50 ml bak- en braadproduct en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de pepertjes toe en bestrooi met zout en peper. Voeg de kerrie, kokos, kruidenazijn en (runder)bouillon toe en verhoog de temperatuur tot het bijna kookt, draai het vuur laag en laat minimaal 2 uur op laag vuur zachtjes stoven. Mijn tip: een uur of vier is nog lekkerder (en de tweede dag kun je er ook prima van eten).

Serveer het vlees met gekookte pandanrijst, sperzieboontjes en een frisse komkommersalade.

Eet smakelijk!