Hamburger XXL

Ingrediƫnten voor 4 personen

800 gram rundergehakt
1 ei
4 el hamburgerkruiden (Euroma)
zout
extra nodig: ronde bakplaat, bakpapier
Turks brood (afbak)
Erbij:
garnering zoals augurk, sla, tomaten, komkommer
Optie: cheddarkaas, 6 plakjes
gemengde salade
Eventueel gebakken krieltjes/friet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180).

Meng het gehakt met het ei, de kruiden en zout naar smaak en vorm hiervan op de bakplaat (bedekt met bakpapier) een burger die liefst iets groter is dan het Turkse brood. Bak de burger in de hete oven in circa 20 minuten gaar.

Optie: wil je een cheeseburger? Leg dan de laatste 10 minuten plakjes cheddarkaas op het vlees.

Bak het Turkse brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Tip: wij leggen dit (op een hoog rekje) bij de burger in de oven.

Bereid intussen de krieltjes of friet als je die erbij serveert en maak een lekkere gemengde salade.

Haal het brood uit de oven en snijd open. Leg de burger erop. Beleg naar wens met augurk, sla, tomaat en komkommer.

Serveer de burger in punten en met je favoriete sausjes.

Eet smakelijk!