Hutspot met pulled beef hachee

Ingrediënten voor 4 personen

Hachee:
50 gram vloeibaar bak- en braadproduct
600 gram magere runderbraadlappen
1 zakje Silvo hacheekruiden
lauwwarm water
3 uien, gesnipperd

Hutspot:
800 gram kruimige aardappelen
700 gram winterpeen, in stukjes
2 uien, gesnipperd
zout, peper
2 el vloeibaar bak- en braadproduct
ongeveer 1 dl melk

Bereidingswijze

Verhit het vloeibaar bak- en braadproduct in een braadpan met dikke bodem en bak hierin de runderbraadlappen rondom bruin. Bestrooi met de hacheekruiden en giet er voorzichtig zoveel water bij dat het vlees net onder staat. Laat het vlees op laag vuur zachtjes sudderen, draai het vlees regelmatig om en controleer of er nog voldoende water in de pan zit.
Trek na 2-3 uur met een vork het vlees uit elkaar, dit hoor heel gemakkelijk te gaan. Voeg dan de uien toe en eventueel nog een beetje water en laat nog minimaal 1 uur zachtjes pruttelen, roer regelmatig.

Bereid in de tussentijd de hutspot. Zet de aardappelen op met een royale laag water (circa 5 cm), leg de wortelen en de uien erboven op en voeg wat zout naar smaak toe. Breng aan de kook en laat 25-30 minuten op laag vuur koken tot de aardappelen gaar en de wortelen zacht zijn. Giet af en voeg wat vloeibaar bak- en braadproduct en een scheut melk toe. Mix tot een lekker stamppotje, voeg eventueel wat extra melk toe om het wat smeuïger te maken.

Serveer de hutspot met de hachee.

Vanzelfsprekend kun je de hachee ook met blokjes rundvlees maken, dan hoef je het vlees niet uit elkaar te trekken, maar ik vind dit persoonlijk een erg lekkere variant van hachee.

Eet smakelijk!