Lasagne met veel groente

Ingrediënten voor 4 personen

2 el olie
1 ui, gesnipperd
500 gram rundergehakt
1 rode paprika, in blokjes
250 gram wortels, in blokjes
1 courgette, in blokjes
1 bosje lente-ui of 1 prei, in dunne ringen
1 grote fles basis tomatensaus (basilicum) en 250 ml melk óf
1 zakje mix voor lasagnesaus, ca 400 ml water en ca 400 ml melk
200 gram lasagnebladen
200 gram geraspte kaas
Extra nodig: oven, ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in een grote hapjespan/wok en fruit hierin de ui. Bak de rundergehakt al omscheppend mee tot deze mooi bruin gekleurd is. Voeg de paprika, wortel, courgette en lente-ui (of prei) toe en bak al omscheppend circa 5 minuten. Voeg nu de saus toe. Wil je zonder pakjes/zakjes? Kies dan voor een grote fles sugo basilicum en 250 ml melk. Ga je voor ‘gemakkelijk’? Neem dan een zakje mix voor lasagnesaus en voeg zoveel water en melk toe als de verpakking aangeeft (meestal tussen de 800 en 1000 ml in totaal). Breng de saus zachtjes aan de kook en laat een minuutje of twee/drie zachtjes pruttelen.
Schep met een soeplepel twee a drie lepels saus in de ovenschaal en leg hierop een laagje lasagnebladen. Vervolg met een dunne laag saus, bladen, en herhaal dit tot de bladen op zijn. Zorg dat je voldoende saus overhoudt om de laatste laag bladen ook goed te bedekken.
Bestrooi met de kaas.
Bak de lasagne 30-35 minuten in de warme oven en serveer.

Eet smakelijk!