Mega grote dikke vette jeugdsentiment plaatpizza

Ingrediënten voor 4 personen

Vooraf: alle credits voor dit recept gaan naar Robert de Weerd, te vinden op Instagram als Kokende Kerel

450 gram tarwebloem
300 ml lauw water
25 g gedroogde gist
1 theelepel suiker
1 tl zout
olijfolie
150 g half-om-half-gehakt
Italiaanse kruiden
zout, peper
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 rode/gele/oranje en 1 groen paprika in blokjes
1 grote ui, gesnipperd
2 plakken ham in repen
3 plakken salami in repen
3 plakken ontbijtspek in repen
200 gram geraspte jong belegen kaas
Extra nodig: oven, bakplaat, bakpapier

Bereidingswijze

Alleen de naam van dit gerecht al is fantastisch. Op Instagram (https://www.instagram.com/kokendekerel/) vind je dit heerlijke recept, volgens Robert een gerecht waarbij iedereen na afloop vraagt om het recept en het staat garant voor blije kindertjes, papa’s en mama’s. Dat wil je toch ook?

Begin al vroeg aan het deeg! Uiterlijk ’s ochtends, het mag ook een nacht van tevoren. Meng 300 ml lauw water, 50 gram meel, 25 gram gist en de suiker in een ruime kom en laat dit een kwartiertje staan. Het gaat flink schuimen! Meng dit papje met de andere 400 gram meel en 1 tl zout en kneed tot er een elastisch en soepel deeg ontstaat (dit zijn momenten waarop ik heel blij ben met mijn kMix keukenmachine). Bestrijk het deeg met wat olijfolie en zet op kamertemperatuur weg onder een klamme theedoek. Minimaal 2 uur, maar zoals gezegd: dit mag ook (veel) langer.

Bak het gehakt rul in een beetje olie, breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Haal het gehakt uit de pan. Ontzuur de blikjes tomatenpuree door ze zachtjes te bakken terwijl je goed roert, schenk hier eventueel wat water bij om het was saus-achtiger te maken en laat even afkoelen.

Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200). Rol het deeg uit op een bakpapier ter grootte van het bakblik en leg het deeg met het bakpapier (papierzijde onder) in het bakblik. Breng nog even in vorm. Besmeer de bodem met de tomatensaus en bestrooi met een deel van de kaas. Verdeel het gehakt hier overheen. Vervolg met de gesneden vleeswaren, de uitjes, paprika’s en vervolgens de rest van de kaas.

Bak de pizza 15 – 20 minuten in de oven. Laat kort afkoelen (5 minuten) en snijd in gelijke delen.

Eet smakelijk! Geloof me: dit wil je vaker dan één keer eten! Robert bedankt voor het recept!