Nacho’s met guacamole en salsa

Ingrediënten voor 4 personen

1 el olie
400 gram mager rundergehakt (of vega gehakt)
1 ui, gesnipperd
2 (punt)paprika’s, in blokjes
200 ml tomato frito
1 blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
1 blikje maïs, uitgelekt
2 el mexicaanse kruiden (b.v. Euroma bonenmix)
1/2 zak tortillachips nacho cheese
150 gram geraspte kaas
Extra nodig: ovenschaal

guacamole:
1 avocado, in blokjes
1/2 rode ui, fijngehakt
1 el koriander, gehakt
zout, peper

salsa:
3 rijpe tomaten, in blokjes
1/2 rode ui, fijngehakt
1 el koriander, gehakt
zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt kort aan. Voeg de ui toe en bak samen al omscheppend tot het gehakt een mooie bruine kleur heeft. Voeg de paprika toe en bak kort mee. Voeg de kidneybonen, maïs en tomato frito toe en breng op smaak met de kruiden. Warm even goed door en schep in een ovenschaal.
Verdeel de nacho’s over de schaal en bestrooi met de kaas. Zet de schaal 10 tot 15 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten en lichtbruin is.

Maak intussen de guacamole door de ingrediënten te mengen. Doe hetzelfde met de salsa.

Serveer de nacho’s met de guacamole en salsa. Chips als avondeten, hier is het altijd een feest!

Eet smakelijk!