Pita Turks gehakt, sperziebonen in tomatensaus, salade en tzatziki

Ingrediƫnten voor 4 personen

400 gram mager rundergehakt
1 ei
Ras el Hanout kruiden (1 el)
(of kruiden voor Adana Kebab van de Turkse winkel)
4 el paneermeel
1 el olijfolie
optie: zout

4 pitabroodjes (afbak)

500 gram sperziebonen
2 teentjes knoflook, geperst
1 blik tomatenblokjes of 3 rijpe trostomaten in blokjes
1 el olijfolie
zout

Witte kaas met olijven (pot, Lidl)
1/2 komkommer, in blokjes
200 gram snoeptomaatjes, gehalveerd
2 handjes romainesla, fijngesneden

1/2 komkommer, geraspt en uitgelekt
1 teentje knoflook, geperst
150 ml Griekse yoghurt
gedroogde munt, dille, zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Meng het gehakt met de kruiden, ei en paneermeel. Voeg zo nodig zout toe (afhankelijk van de gebruikte kruiden, kijk dus of er al zout is toegevoegd). Vorm langwerpige balletjes. Bak het gehakt in de olijfolie rustig rondom bruin en gaar.

Verwarm intussen de oven voor en bak hierin de pitabroodjes af.

Zet intussen de sperziebonen, knoflook, tomatenblokjes en olie op en breng onder af en toe roeren zachtjes aan de kook. Voeg een klein beetje zout naar smaak toe. Smoor de boontjes gaar.

Maak een salade van de witte kaas met olijven, komkommer, snoeptomaatjes en de sla.

Meng de geraspte komkommer met de knoflook, Griekse yoghurt en kruiden. Ik ben graag royaal met munt en dille (van beide circa 2 theelepels). Maak op smaak met zout en peper.

Serveer het gehakt in de pitabroodjes en serveer met de boontjes, salade en tzatziki.

Eet smakelijk!