Spaghetti bolognese

Ingrediƫnten voor 4 personen

2 el olijfolie
100 gram gerookt ontbijtspek, in reepjes
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 grote wortels, in kleine stukjes
3 stelen bleekselderij, in kleine blokjes
Optie: 100 ml rode wijn
circa 1 kg rijpe trostomaten (of 3 blikken tomatenblokjes)
zout, peper
400 gram mager rundergehakt
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
Erbij: 350 gram (volkoren) spaghetti
Geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Verhit 1 el olie een braadpan of hapjespan met dikke bodem. Bak hierin het spek met de uien en de knoflook tot het spek bruin en knapperig is en de uien mooi glazig. Voeg de wortels en bleekselderij toe en bak kort mee. Optie: blus af met de wijn en breng aan de kook. Voeg vervolgens de tomaten toe en breng (opnieuw) zachtjes aan de kook. Laat op een laag vuur zachtjes pruttelen (hoe langer hoe lekkerder eigenlijk, maar minimaal 30 minuten).

Verhit 1 el olie in koekenpan en bak het gehakt rul. Roer het gehakt door de saus en breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Warm het geheel goed door, je mag dit ook best even laten pruttelen op laag vuur om de smaken goed door te laten trekken.

Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik kook pasta graag in water met een bouillonblokje.

Serveer de pasta met de saus en de geraspte kaas. Geef er eventueel een lekkere salade bij.

Eet smakelijk!