Taco bowl

Ingrediënten voor 4 personen

1 el olie
400 gram mager rundergehakt
2 e mexicaanse kruiden (Euroma)
zout
4 rijpe trostomaten, in plakjes
1 groot blikje maïs, uitgelekt
1 blik zwarte bonen of kidneybonen, uitgelekt
2 rijpe avocado’s, in blokjes
limoensap
Optie: lente-ui
zout, peper
1 zak tortillachips nacho cheese
250 gram basmatirijst, gekookt
150 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Tip: begin met het koken van de rijst.

Verhit intussen de olie in een hapjespan of koekenpan en bak hierin de gehakt rul en bruin. Bestrooi met de mexicaanse kruiden en zout naar smaakt. Verwarm eventueel de maïs en de bonen (ik doe dit afgedekt in de magnetron, je kunt dit ook in een pannetje doen, voeg dan wel wat vocht of vloeibaar braadproduct toe). Meng de avocado met een scheutje limoensap en eventueel de lente-ui (in ringetjes). Bestrooi met zout en peper.

Vul je bowl met een grote schep rest en verdeel het gehaktmengsel, de tomaat, de maÏs, kidneybonen, avocodo en tortillachips eromheen. Bestrooi met geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Tip: dit gerecht maak je zeer eenvoudig vegetarisch door vegagehakt te gebruiken.