Tortillapizza

Ingrediënten voor 4 personen

8 volkoren wraps (of No Fairy Tales wraps, ook lekker!)

ongeveer 8 grote opscheplepels chili con corne/ chili sin carne óf:
1 el olie
1 ui, gesnipperd
400 gram (vegetarisch of runder) gehakt
2 rode paprika’s, in stukjes
blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt.
blikje maïs, uitgelekt
1 pakje tomato frito
2 el mexicaanse kruiden

150-200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Dit gerecht is ideaal om restjes chili uit de vriezer te verwerken, maar kun je uiteraard ook vers maken. Maak dan een snelle chili door olie te verhitten en een uitje te fruiten. Bak gehakt mee tot het mooi rul en lichtbruin is. Voeg paprika’s toe en bak kort mee. Roer er de maïs, kidneybonen, tomatensaus en kruiden door en warm goed door.

Leg een tortillapizza op een magnetronbestendig bord. Schep er een flinke opscheplepel chili op en bestrooi met kaas. Zet in de magnetron voor 1 minuut (als de chili al warm is) tot 2 minuten (bij koude chili, ontdooid uit de vriezer) en serveer.

Maak voor elke eter twee van deze ‘pizza’s’. Eet smakelijk!