Varkensfilet met champignonroomsaus

Ingrediƫnten voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
250 gram champignons, in plakjes
3 el vloeibaar bak- en braadproduct
150 ml kookroom
4 varkensfiletlapjes
zout, peper

Erbij: groenten groenten (peultjes, broccoli, spinazie)
en gebakken aardappeltjes

Bereidingswijze

Verhit 1 el blak- en braadproduct in een kleine (koeken)pan en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg dan de champignons toe en bak tot deze mooi kleuren. Breng op smaak met zout en peper en roer en steeds een beetje kookroom door tot de saus de gewenste dikte heeft. Zet het vuur laag en houd warm.
Verhit 2 el bak- en braadproduct in een grote koekenpan. Bestrooi het veel met zout en peper en bak de filetlapjes vervolgens snel bruin en gaar (zo’n 6-8 minuten).
Serveer het vlees met de saus, de groene groente en de aardappeltjes.

Eet smakelijk!