
Ingrediënten voor 4 personen
500-600 gram varkenshaas
zout, peper
50 gram roomboter en/of vloeibaar bak- en braadproduct
250 gram (kastanje) champignons, in plakjes
lekker met gekookte sperzieboontjes en gebakken (kriel)aardappeltjes
Bereidingswijze
Dep de varkenshaas droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Tip: heb je een varkenshaas met een dun/plat uiteinde? Sla dit dan terug en zet vast met een cocktailprikker (even natmaken).
Verhit de boter in een braadpan. Leg de varkenshazen in de hete boter en keer regelmatig om tot de varkenshaas mooi bruin is. Zet vervolgens het vuur laag en laat de varkenshaas rustig gaar worden, draai wel regelmatig om. Afhankelijk van de dikte is 15-20 minuten voldoende, de varkenshaas mag nog rosé zijn (al heb ik hem liever nét gaar zoals op de foto).
Je kunt de champignons in een aparte pan bakken, ik voeg ze zelf toe net voordat ik het gas laag draai en laat ze dus zo’n 10 minuutjes zachtjes meebakken.
Voor deze foto heb ik een restje portsaus toegevoegd aan de champignons en het braadvet, je kunt ook een paar lepels crème fraîche door de champignons roeren. Maar ook zonder ‘saus’ is dit al een lekker gerecht.
Serveer het vlees in plakken met de champignons(aus) ernaast en geef er warme groente en gebakken aardappeltjes bij.
Eet smakelijk!