Volkoren pasta in tomaten-groentensaus

Ingrediƫnten voor 4 personen

1 el olie
2 uitjes, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
400 gram mager rundergehakt (of vegagehakt)
verschillende groenten in stukjes, zoals:
1 courgette, 2 paprika’s (rood en geel), 250 gram wortel
optioneel: 250 gram champignons
1 pot sugo basilicum
400 gram volkoren pasta (penne/fusilli)
bouillonblokje
geraspte (parmezaanse) kaas

Bereidingswijze

Breng een pan met water aan de kook voor de pasta. Zodra het water kookt kan de pasta erin, ik doe er ook altijd een bouillonblokje in (maar zout kan ook).
Verhit intussen de olie in een hapjespan of wok en fruit hierin de ui met de knoflook . Voeg het gehakt toe en bak rondom bruin. Voeg dan de groenten toe en bak deze enkele minuten mee. Gebruik je ook champignons? voeg deze dan tegelijk met de groenten toe. Voeg na een minuut of 5 de sugo toe. Houd je van tomaat? Voeg dan gerust nog wat extra tomaat in blokjes toe. Goed doorwarmen.
Giet de pasta af als deze beetgaar is en roer de saus er doorheen. Serveer voor de liefhebber met geraspte (parmezaanse) kaas.